Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ветеран АТО з Кривого Рогу облаштовує енергонезалежний шелтер біля моря для військових і переселенців

Криворіжець, ветеран російсько-української війни Олександр Рубан і був одним із перших, хто став на захист України в 2014 році. Після служби родина військового покинула Кривий Ріг та переїхала в Одеську область – ближче до моря. Тепер Олександр облаштовує на Одещині унікальний енергонезалежний шелтер, аби військові та переселенці могли дозволити собі орендувати житло біля моря за доступною ціною. 

Ще у 2014 криворіжець приєднався до лав спецбатальйону «Дніпро-1» та протягом двох років нищив противника поблизу Попасної та Бахмута, – передає Інформатор.

Завершивши службу подружжя придбало квартиру у курортному селищі Кароліно-Бугаз на Одещині. Однак через російське вторгнення ветеран вирішив перетворити власне житло на соціальний енергонезалежний шелтер.

«Цей проєкт соціального шелтера із тих питань, які у мене особисто виникали з житлом на морі, – його вартість. На морі висока вартість оренди, і я особисто із цим зустрічався. А коли ти маєш певні проблеми, посттравматичний синдром, море допомагає впоратися із цим. Воно має певний заспокійливий ефект. Просто вийти й посидіти на піску. Ось, чому це так важливо для мене», – пояснює ветеран.

Облаштовувати шелтер Олександру допомагає Український ветеранський фонд. Проєкт ветерана переміг та отримав фінансування за програмою «ВАРТО». Наразі в приміщенні триває ремонт, попереду – закупівля техніки та спеціальних жалюзі із сонячними панелями. Це дозволить перетворити житло на повністю енергонезалежний шелтер, який повноцінно працюватиме навіть у разі блекауту.

Завершити реалізацію проєкту Олександр Рубан планує вже цього літа. Першими до шелтеру ветеран запросить побратимів, з якими пліч-о-пліч нищив російських загарбників. Утім завітати до ветерана зможуть усі охочі.

Ба більше, ветерани війни та вимушені переселенці проживатимуть біля моря зі знижкою 75%. А воїни, які внаслідок війни отримали інвалідність, – повністю безкоштовно.

Джерело: ШоТам.

Раніше ми показали, яку пересувну лазню передали благодійники криворізьким танкістам.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору