Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи призведе нічна ракетна атака до відключень світла у Кривому Розі

Вночі 16 лютого росія здійснила атаку ракетами по Дніпропетровській області. Більшу частину “залізних вбивць” збила українська ППО, але на жаль є влучання. Зрештою, нічна атака ракетами та дронами не призведе до необхідності обмежувати споживання електроенергії в області, зокрема і у Кривому Розі.

Повідомили в НЕК “Укренерго”, – пише Інформатор.

Споживання електроенергії дещо підвищилось порівняно з учорашнім днем (15 лютого). Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже п’яту добу поспіль і сьогодні наразі теж не прогнозується. Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття наявного споживання.

Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на 16 лютого не доводились. Але при зростанні споживання можливе застосування відключень.

“Водночас, ситуація ще далека від того, щоб бути абсолютно стабільною. Є ризики ракетних обстрілів у майбутньому: сьогодні вночі ворог знову атакував Україну крилатими ракетами та дронами. Але оскільки вже завершується зима, час працює на українську енергосистему. Очікуємо, що якщо не буде нових масштабних руйнувань, то ситуація залишатиметься стабільною”, – повідомив під час брифінгу голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, що заміри фактичного споживання проводяться відповідно до графіка у Дніпропетровській області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

 

Нагору