Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У розвідці та повітряних силах розповіли, навіщо росіяни запускають повітряні кулі над Україною

Останнім часом в небі України в небі України з’явилися нові незвичні ворожі об’єкти. Це повітряні кулі. Як з’ясувалося, це не просто кулі. Таким чином окупанти намагаються вивідати ППО та зібрати дані. Розвідка та Повітряні сили відстежують ситуацію. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, та представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, є відповідна реакція і система реагування на подібні загрози.

Повітряні сили, розвідка відстежують ситуацію. Стосовно невідомих об’єктів ситуація відома, вони знаходяться під контролем. Справді є інформація про ворожі наміри, у тому числі збір даних, виманювання активності українських засобів ППО. Є відповідна реакція і система реагування на подібні загрози”- сказав Юсов.

У небі Україні фіксують кулі з відбивачами, які рухаються від подуву вітру. Цю інформацію повідомив речник повітряних сил України Юрій Ігнат.

“Це не зонд, не аеростат, це просто куля, яка несе шматок металу. Повітряні сили сканують небо України і ведуть радіолокаційну розвідку простору. Тут вже йде майстерність наших людей, щоб відрізнити, що летить. Це застосовувалося 12 числа і пролетіло на територію інших держав. Рухаються у повітрі. Куди вітер дує — туди вона й летить”, – пояснив Ігнат.

Він наголосив, що відпрацьовувати по повітряних кулях потужними засобами ніхто не буде. Адже це просто куля.

Раніше Інформатор писав про те, що росіяни перед ракетними ударами моніторять українські соцмережі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору