Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В уряді спростували чутки – індексацію пенсій відкладати на квітень не будуть, виплати зростуть

Постанову про індексацію грошових доходів населення Кабмін оприлюднить наприкінці лютого. А в березні розпочнуться перерахунки пенсій відповідно рівню інфляції.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна. 

Голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович запевняє, що жодних перенесень індексації пенсій не буде. Також вона повідомила, що пенсії в Україні у березні зростуть на 18-20 відсотків через інфляцію, їх остаточні розрахунки будуть оприлюднені наприкінці лютого, коли уряд опублікує ухвалу про індексацію.

“Ми підвищуватимемо пенсії, враховуючи інфляцію в березні. Відсоток сказати ще не можу, тому що він складно розраховується, не дуже дорівнює інфляції, а гнучкіший. Але я думаю, від 18 до 20 відсотків збільшення буде”, – сказала Жолнович.

Голова міністерства також звернула увагу на те, що під час війни українському уряду вдалося зберегти виплати пенсій завдяки зарплатам військових.

“Пенсійний фонд за цей проміжок часу фактично продемонстрував свою стійкість, і це сталося, як би там не дивно не було, але завдяки нашим воїнам, бо близько мільйона людей пішли служити до армії, там у них досить високі заробітні плати із цих зарплат у нас є єдиний соціальний внесок, який іде до Пенсійного фонду, що дозволило стабілізувати пенсійний фонд, не провалити його, тобто наші внутрішні гроші, які ми сплачуємо військовим, вони працюють як інструмент підтримки пенсіонерів», – розповіла Жолнович.

За словами міністерки, зараз в уряді продовжуються розрахунки зростання пенсії. Постанову про індексацію грошових доходів населення Кабмін оприлюднить наприкінці лютого, повідомила представник уряду. Жолнович також сказала, що уряд продовжує нараховувати пенсії українцям на окупованих територіях та пенсіонерам, які змушені були виїхати за кордон.

Але треба звернути увагу на те, що пенсії відповідно інфляції перерахують не всім українцям. Як зазначила заступниця голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко, індексацію спеціальних пенсій, які виплачуються вченим, військовослужбовцям, держслужбовцям тощо, проведуть вже після скасування воєнного стану в Україні. Тому українцям, які одержують спеціальні пенсії, розраховувати на індексацію не варто.

Раніше ми розповідали, як в Україні завчасно збільшити свою майбутню пенсію.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору