Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні вперше здійснили ракетний запуск безпілотника — відео

У неділю, 12 лютого, відбувся пуск першого дрону-камікадзе українського виробництва. Він пройшов успішно. Відео запуску показав старший науковий співробітник хімічного факультету КНУ ім. Шевченка та керівник NAURocket Сергій Піпко.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

Допис Сергія Піпко

Допис Сергія Піпко

Що цьому передувало 

У 2022-му році «Укроборонпром» заявив про розробку нового унікального дрона-камікадзе для ЗСУ. Уже 17 жовтня повідомлялося, що робота над ним знаходилася уже на завершальній стадії. Безпілотник має допомогти нашим воїнам вражати цілі у глибокому ворожому тилу.

На початку 2023 року, у державному підприємстві «Укроборонпром» заявляли, що розробка ударного дрона, який може нести на собі вантаж вагою 75 кг на відстань до 1000 км, пройшла завершальну стадію та увійшла до стадії, «про яку нічого не можна говорити». Відомо, що розроблена модель українських БПЛА частково буде складатися з деталей іноземного виробництва, проте розробка програмного забезпечення, засоби зв’язку із наземними станціями, складання та технічне обслуговування дронів здійснюється українськими фахівцями.

Тоді ж «Укроборонпром» заявляв, що Україна почала виготовляти снаряди для мінометів власної розробки. Щоправда, міна, вдосконалена Укроборонпромом, виробляється на потужностях однієї з країн НАТО.

Раніше Інформатор писав про те, що на озброєнні ЗСУ з’являться дрони, які повертаються.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору