Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні газ подешевшав до мінімуму за останній рік

В Україні оприлюднили фактичну ціну реалізації природного газу за січень 2023 року. Вартість становила 23 723,43 гривні за 1 тис. кубометрів без ПДВ. Це на 9,4% менше, ніж місяць тому.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Середня ціна газу розраховується за формулою для цілей Податкового кодексу України щодо стягнення рентної плати за використання надр. За даними відомства, середня ціна впала до мінімуму з початку розрахунку показника у березні минулого року.

Що оцьому передувало

Тарифи на газ та тепло для населення залишаться без змін до кінця війни. Верховна рада схвалила законопроєкт про мораторій на підвищення тарифів на газ, тепло та гарячу воду під час війни. Ціна на природний газ для побутових споживачів не підлягає збільшенню ціни, яка застосовувалася у відносинах між постачальником та побутовими споживачами станом на 24 лютого 2022 року. Наразі близько 98% українських побутових споживачів газу є клієнтами компанії “Нафтогаз України”. Вони отримують газ за гарантованою ціною 7,96 грн за кубометр.
Варто додати, що у лютому 2023 року річні ціни на газ для населення оприлюднили 9 компаній, що постачатимуть газ побутовим споживачам. У порівнянні з січнем 2023 року вартість блакитного палива залишилась незмінною. Зокрема, у різних постачальників ціна газу коливається у межах від 7,70 до 9,99 грн. З повним цінами на газ у лютому можна ознайомитися тут.

Раніше ми розповідали, що є влучання у високовольтну інфраструктуру, – Укренерго розповіли про ситуацію зі світлом.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

 

Нагору