Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпрі медики дістали кулю з мозку 35-річного чоловіка

Медикам лікарні імені Мечникова взялися за поранення, яке за всіма канонами медицини є смертельним. Куля розламала праву тім’яну ділянку черепа і разом з кістковими відламками зайшла в центр мозку. Виник величезний крововилив в рановий канал. Але реаніматологам вдалося відновити стабільність: перевести з коми 2 в кому 1.

Розповідає Інформатор з посиланням на пост Сергія Риженко.

“Найкращий нейрохірург професор взяв на операцію, яка дасть бодай найменший шанс вижити. Нерви зашкалюють, все сприймається по-іншому. Четверту годину під мікроскопом усі: нейрохірурги, анестезіологи, медсестри – рятують життя 35-річного українця Олександра”, – емоційно згадує надтяжку операцію гендиректор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Кома 1 ступеня. Характеризується загальмованою реакцією на зовнішні подразники, важко встановлюється контакт із пацієнтом (ступор). Він може ковтати їжу тільки в рідкому вигляді і пити воду, тонус м’язів часто підвищений. Також підвищені сухожилкові рефлекси. Зберігається реакція зіниць на світло, іноді може спостерігатися косоокість.

Кома 2 ступеня. Для цієї стадії розвитку коми характерний сопор, контакту з пацієнтом немає. Реакція на подразники порушена, немає реакції зіниць на світло, причому зіниці часто звужені. Також можуть відзначатися рідкісні хаотичні рухи пацієнта, фібриляції груп м’язів, напруга кінцівок може змінюватися їх розслабленням і т. д. Крім цього, можливе порушення дихання. Іноді може бути мимовільне випорожнення сечового міхура і кишківника.

Раніше ми розповідали, що у Мечникова рятують шахтаря з Дніпропетровської області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору