Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як зігрітися вночі, коли у кімнаті холодно

Цієї зими економити доводиться буквально на усьому. До того ж опалення можуть на деякий час відімкнути, електрику теж. А спати в холоді доволі складно – низька температура впливає як на сон, так і на настрій.

Інформатор підкаже декілька способів відпочити, виспатися та провести ніч у досить комфортних умовах навіть у холодній квартирі. 

  • Грілка чи пляшка з гарячою водою під ковдру. У старі часи, коли про центральне опалення ніхто навіть не чув, взимку постіль гріли гарячим камінням. Зараз це можна зробити простіше, поклавши на простирадло медичну грілку чи щільно закриту пляшку з гарячою водою. Зверху накрити ковдрою та можна лягати спати. Звичайно, через декілька годин грілка поступово остигне, але спати буде тепло.
  • Можна скористуватися досвідом Японії, країни, де незважаючі на холодний клімат, центральне опалення відсутнє зовсім. Одним з засобів зігрітися там є офуро – бочка з гарячою водою, у яку занурюються по плечі й сидять досить довго. У нас офуро чудово замінить гаряча ванна. Посидьте у ній перед сном, зігрійтеся, розслабтесь, а потім одразу лягайте у ліжко й закривайтесь теплою ковдрою. Так і тепло буде, і заснете скоріше.
  • Зігрійте кімнату за допомогою свічок та квіткових горщиків. Помістіть чотири свічки в невелику металеву тацю, а зверху поставте два квіткові горщики. Керамічний горщик забирає більшу частину тепла від свічок, а зовнішній горщик фокусує все це тепло вгору, в повітря. З міркувань безпеки краще залишатися в тій самій кімнаті, що й свічки, поки вони запалені, щоб переконатися, що все працює правильно. Їх також варто тримати якомога далі від дітей, домашніх тварин і легкозаймистих речей.
  • Зв’яжіть чи купіть кашемірові шкарпетки. Річ у тому, що кашемір утримує втричі більше тепла, ніж звичайна вовна, що робить цей матеріал одним із найкращих для шкарпеток. Кашемірові шкарпетки триматимуть теплими пальці ніг, а, значить, все тіло.
  • Утепліть кімнату за допомогою килимів та важких штор.Так, килими на стінах вже давно не модні. Але, у такому випадку, комфорт значно важливіший за мінливу моду. Тож забирайте свої килими з дач, де вони, мабуть, висіли останні роки, та вішайте їх на стіни знову чи вкладайте на підлогу. Що ж до щільних штор, то вони служитимуть вам довгі роки, а також можуть суттєво вплинути на температуру у спальні. Ще однією їхньою перевагою є високий рівень звукоізоляції, який також робить їх ідеальними для людей, які сплять.
  • Застеліть поверх простирадла на резинці звичайне плоске простирадло без резинки. Додавання плоского простирадла до комплекту постільної білизни означає, що у вас є додатковий шар матеріалу, який утримує тепло тіла та зігріває пальці ніг протягом ночі. Бавовна – найкращий матеріал для плоских простирадл. Вона м’яка на дотик, міцна і добре зберігає тепло. Також можна вибрати фланель – один з найтовщих постільних матеріалів. Фланелеві простирадла додадуть тепла та затишку холодної ночі.
  • Використовуйте наматрацник. Взимку наматрацник із піни з ефектом пам’яті або мікрофібри чудово зберігає тепло, а також забезпечує додатковий рівень комфорту.

Раніше Інформатор писав про те, як зробити сонячний колектор для обігріву оселі без великих витрат.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору