Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Веганів на фронті будуть годувати особливими стравами

За приблизними підрахунками, в Україні 10 відсотків населення є вегетаріанцями. Це люди, які зовсім не харчуються їжею тваринного походження. Не важливо пов’язана така дієти зі здоров’ям чи етичними нормами. Важливо, що багато з вегетаріанців нарівні з іншими українцями зараз захищає Україну у найгарячіших точках. І таким бійцям потрібні спеціальні пайки

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ТСН, сухпайки для військових вегетаріанців незабаром можуть з’явитися в українському війську. Перші тестові зразки вже куштують у військових частинах.

За словами інспекторки з якості виробника сухпайків Катерини Береговенко, один із виробників представив тестові зразки 28 перших і других страв. Ні в одній зі страв немає м’ясної продукції чи масла.

Їжа у вакуумних пакетах може зберігатися до двох років і без холодильника. Інгредієнти та набори підібрані за кількістю кілокалорій, щоб вегани отримали стільки ж енергії, як і м’ясоїди. Їх можна розігрівати, не розводячи вогнища, за допомогою води та двох пакетиків з активною речовиною. В пакет додають холодну воду, проходить хімічна реакція, пакет закривається й підігрівається.

Крім основних страв, поклали галети, сухарі, чай, каву, мед, джем, цукор, сіль, перець. Добовий вегетаріанський сухпай має бути не дорожчим за звичайний.

Такі сухпайки можуть споживати не лише вегетаріанці. “Є люди, які постяться, є люди, у яких є періодичні порушення травлення або неперетравлення лактози, або вегетаріанці, які зі своїх міркувань вони не їдять м’ясо” – каже Катерина.

Нині розробники чекають на відгуки від військових вегетаріанців.

Раніше Інформатор писав про те, чим годують бійців Криворізької танкової бригади імені Пестушка.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору