Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

28 січня – День відкриття Антарктиди: які свята відзначають у світі, народні прикмети та заборони

28 січня, відзначають День відкриття Антарктиди, День затвердження Державного Прапора України, Міжнародний день конструктора «Лего». У церковному календарі – день пам’яті Павла Фівейського.

Інформатор розповість, які сьогодні відзначають у світі свята, прикмети та заборони.

День відкриття Антарктиди

У 1820 році учасники першої антарктичної експедиції офіційно відкрили шостий материк. Донині територія Антарктиди не належить жодній країні світу. Це не тільки найхолодніше місце Землі, але і саме сухе. Середня кількість опадів становить лише 10 сантиметрів, незважаючи на це, Антарктика містить до 70% від запасів усієї прісної води на планеті.

День затвердження Державного Прапора України

28 січня у далекому 1992 році Верховна Рада України прийняла постанову «Про затвердження Державним прапором України Національного прапора». Документ офіційно затвердив прямокутне полотнище із двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої – синього кольору і нижньої – жовтого.

Міжнародний день конструктора «Лего».

У цей день у 1958 році виробники запатентували цеглинку, яка до цього часу виступає основою для більшості наборів. Усі елементи, випущені протягом 50 років, сумісні між собою. З цеглинок можна складати безліч різних іграшок. Усі набори комбінуються. «Лего» вважається одним із найбільш знакових брендів на планеті.

День пам’яті Павла Фівейського

Святий Павло народився в Єгипті і рано втратив батьків. Втік з міста, ховаючись від жадібних родичів, спраглих відняти у хлопчика його спадок. Блукаючи, Павло знайшов печеру, яка і стала йому домом. Їжу йому приносили птахи, а святий весь час проводив у молитвах. Він став першим християнським монахом-відлюдником довгожителем – прожив на самоті 91 рік і помер у віці 113 років.

Прикмети:

  • вночі багато зірок на небі — буде щедрий урожай льону;
  • хмари пливуть з півночі — чекайте на похолодання;
  • снігурі щебечуть — скоро зміниться погода;
  • на деревах горобці сидять і не щебечуть — до снігопаду.

Що не можна робити

Краще нікуди не виходити з дому, тому що можна отримати пристріт і потім доведеться шукати оберіг. Не варто також спілкуватися зі своїми недругами, тому що конфлікт може затягнутися. Будьте обережними з незнайомими людьми.

Що можна робити 

День краще провести вдома у молитві, щоб біда не прийшла в дім. А ще це день турботи про домашніх тварин і рослин, варто провести і генеральне прибирання в оселі.

Іменини: Веніамін, Герасим, Олена, Іван, Михайло, Павло, Прохор.

Раніше ми розповідали, що спецслужби росії готують інформаційний “вкид”: до чого готуватися.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору