Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Військові рф імітували розстріл мирного населення і грабували домівки на Київщині: оприлюднили відео з камер спостереження

У березні 2022 року військові рф зайшли на територію міста Ірпінь. російські військові зайняли один із приватних будинків, де розгорнули свій штаб. Вони імітували розстріл мирного населення і грабували домівки та знущалися над місцевими мешканцями.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на ГУ Національну поліцію в Дніпропетровської області.

Єфрейтор збройних сил російської федерації, перебуваючи на посаді стрілка-розвідника 1 батальйону 104 полку 76 дивізії військової частини 32515, разом із командиром його відділення та іншими військовослужбовцями рф виконували завдання. Вони супроводжували військову техніку, яка рухалася лісовою дорогою у напрямку міста Ірпінь, та перевіряли місцевих мешканців. Також росіяни почали розграбовувати вказаний будинок та інші обійстя, що розташовувалися поряд. Вони проникли до одного з будинків, розташованого неподалік від їхнього штабу, та виявили в ньому двох місцевих жителів.

Під дулами автоматів окупанти обмежували пересування місцевих та наказали роздягнутися:

«Військові рф з мотивів нетерпимості до українського народу роздягнули їх били та допитували. Як з’ясувалося, це були охоронець і садівник, які працювали на території цього домоволодіння. В подальшому один із військовослужбовців приставив пістолет до голови потерпілого та здійснив декілька пострілів поряд з його вухом, імітуючи розстріл. Люди благали їх не чіпати, запевняли, що вони цивільні та не беруть жодної участі в бойових діях. На той момент військовослужбовці рф вивели їх на вулицю, де продовжили бити, поваливши на землю, та імітували розстріл одного з потерпілих з автоматної черги, коли той лежав на землі», – розповідає слідчий Володимир Гнасевич.

Познущавшись з місцевих мешканців, окупанти заборонили їм виходити з будинку, інакше – їх одразу застрелять. Відтак цивільні були позбавлені можливості пересуватись, отримати воду та їжу. Приблизно через тиждень їм надали необхідну допомогу після звільнення міста Ірпінь.

Вказані військові рф були передислоковані в інші регіони бойових дій на території України. Тож у вересні 2022 року, під час бойових дій на Херсонському напрямку, одного із цих воєнних злочинців затримали сили безпеки та оборони України.

Наразі слідчим поліції вдалося зібрати докази причетності інших військових рф до злочинів.

В ході досудового розслідування встановлено, що вказаний військовослужбовець рф неодноразово брав участь у військових діях на території Сирії, Криму, Донецької, Луганської та інших областей України. Місце знаходження іншого військового рф наразі встановлюється.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Військовий рф

Затримали військового рф, який знущався над людьми

Єфрейтор збройних сил російської федерації

Раніше ми розповідали,  що українців, які потрапили у російські тюрми, вербують до компанії “вагнер”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору