Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області немовля мало не загинуло через краплі для носа, а мати відмовилася від госпіталізації

У Павлограді мати викликала швидку для доньки 9-ти місяців. Причиною звернення до медиків стала зниження температури тіла немовляти, дівчинка стала в’яла та мало рухалася. Після огляду дитини фельдшер запідозрила у дитини отруєння медикаментами (краплі в ніс), які мати самостійно застосовувала на протязі декількох діб. При цьому мати, не усвідомлюючи важкого стану дитини, відмовлялася від госпіталізації.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пост Радія Шевченко, фельдшерам прийшлося залучити поліцію, щоб примусово госпіталізувати дитину. Немовля з отруєнням середнього ступеню тяжкості доправили до лікарні. Завдяки професіоналізму і особистій відповідальності фельдшера та за сприяння працівників поліції, вдалося вчасно надати медичну допомогу дитині та уникнути тяжких ускладнень.

Недотримання інструкції по застосуванню медичних препаратів і відсутність консультації педіатра, іноді може призвести до інтоксикації організму дитини. Деякі препарати, які містять в собі «Нафазолін» та мають швидкий судиннозвужуючий та протинабряковий ефект, відпускаються в аптеці без рецепта лікаря. При використанні таких препаратів, у батьків складається хибне враження про безпечність ліків, які завжди застосовуються при проявах застуди.

“Щоб подібного не траплялося, потрібно дотримуватися рекомендацій лікаря, огляд якого є обов’язковим, навіть при незначних симптомах застуди у дітей”, – попереджають медики.

9-місячна дитина спробувала щурячу отруту: як немовля рятували у Кривому Розі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору