Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Місія МАГАТЕ слідкуватиме за роботою Південноукраїнською АЕС

Постійна моніторингова місія МАГАТЕ 16 січня розпочала роботу на Південноукраїнській АЕС. Інспектори залишаться там для безперервного контролю і моніторингу ядерної та радіаційної безпеки. Це вимушений крок, адже країна-агресорка обстрілює енергетичні об’єкти України. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Команда Міжнародного агентства з атомної енергії на чолі з генеральним директором Рафаелем Маріано Гроссі й у супроводі Міністра енергетики України Германа Галущенка, президента “Енергоатому” Петра Котіна та в.о. Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олега Корікова 16 січня прибула на майданчик Південноукраїнської АЕС.

Під час підняття прапору МАГАТЕ над майданчиком станції Гроссі відзначив важливість постійної місії інспекторів агентства. Вони залишаться на ПАЕС для безперервного контролю і моніторингу ядерної та радіаційної безпеки.

“Дякую МАГАТЕ й особисто Рафаелю Гроссі за таке рішення і сподіваюсь, що безпосередня присутність представників Агентства на наших АЕС дасть змогу зсередини оцінити реалії російських загроз ядерній та радіаційній безпеці”, – наголосив Галущенко.

Він нагадав, що рф вже понад три місяці веде прицільні обстріли енергетичних об’єктів України. Під час одного з них сталася системна аварія, внаслідок якої всі атомні електростанції України одночасно знеструмило. Вони працювали на резервному живленні від дизель-генераторів.

“Коли ворог обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури, поєднані в єдиній енергосистемі з атомними станціями, – це також є ядерним тероризмом. Вже не кажучи про численні випадки прольоту ракет над блоками АЕС або обстріл та захоплення атомних станцій. Впевнений, що найближчим часом ми повернемо прапор України та разом з Рафаелем Гроссі піднімемо прапор МАГАТЕ і над нашою Запорізькою АЕС”, – підкреслив Галущенко.

Раніше ми розповідали, що 17 січня у Кривому Розі світло можуть відключати на 8 годин.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору