Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як почуває себе 7-річна Аріна, постраждала від влучання ракети в будинок у Кривому Розі

Через ракетний удар по житловому будинку військами рф, 16 грудня, 7-річна Аріна отримала безліч поранень. Внаслідок обстрілу тоді постраждали 13 людей, серед них – і мама дівчинки. В день трагедії Аріну доправив до лікарні небайдужий криворіжець, який проїжджав повз будинок у момент вибуху. Перехожі стали тоді ланцюгом і передавали одне одному постраждалих людей. Аріна була в піжамі, на грудях виднілися сліди крові. Та, на щастя, дорогоцінний час було не втрачено.

Повідомили в Дніпропетровській обласній лікарні, – передає Інформатор.

У дитини були мінно-вибухові травми, черепно-мозкова, зламані ребра, розрив плеври та травмоване одне око. Дівчинку рятували спочатку у міській лікарні Кривого Рогу: там їй зупинили внутрішню кровотечу через пошкодження легенів. Згодом – без зволікань перевезли до Дніпра.

Там малу вдалося стабілізували. Деякий час потерпіла була під апаратом ШВЛ. Пізніше до лікування підключилися дніпровські офтальмологи. З травмованого ока успішно вилучили стороннє тіло (осколок). Після чого Аріні лікували травми грудної клітки.

Майже місяць злагоджених дій спочатку небайдужих криворіжців, а потім боротьби за життя Аріни медиків з всієї Дніпропетровщини пройшов не дарма.
Вона посміхається, приймає гостей, дякує своєму персональному лікарю-хірургу – Ігору Луцькому. І вже сьогодні маленька красуня нарешті, виписана додому!

“Найголовніше – що я вже поруч з мамою (теж врятованою зусиллями дніпровських лікарів)!” – каже маленька героїня.

Аріна поряд з хірургом, який її лікував

Раніше Інформатор писав про те, що  у Кривому Розі з вікна багатоповерхівки випала дитина.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору