Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі померла громадська діячка

У Кривому Розі раптово пішла з життя громадський діяч, ветеран органів місцевого самоврядування Фоменко Ніла Павлівна. Їй було 73-роки. Кавалер відзнаки Криворізького міськвиконкому «За заслуги перед містом» всіх трьох ступенів, інженер-металург та викладач-політолог.

Сумну звістку повідомив на своїй сторінці у Facebook Дмитро Степанюк, – передає Інформатор.

Ніла Павлівна проводила в місті організаційну роботу по успішному проведенню 01.12.1991 року 1-го Всеукраїнського референдуму та обрання прямим голосуванням 1-го Президента незалежної України.

Дев’ять раз виборцями Дзержинського району обиралась депутатом районної ради, один раз депутатом Криворізької міської ради I скликання (1990 -1994).

За цей час успішно забезпечувала стабільну і ефективну організаційну роботу з депутатами районної ради різних політичних уподобань, сприяла успішному виконанню їх депутатських повноважень.

За тривалу і ефективну роботу в місцевих радах Криворізький міськвиконком нагородив її відзнаками «За заслуги перед містом» III ст. (2003), II ст. (2014), I ст.(2019)

У 2006 – 2016 роках (10 років) успішно працювала в Криворізькому національному університеті на посаді керівника «Центру соціального аналізу та вдосконалення навчально-виховного процесу» де проявила свої високі професійні організаційні здібності керівника і педагога.

З 2009 року приймала активну участь в розбудові інститутів громадянського суспільства в місті. Була засновником і входила до керівних органів громадських організацій «АК Кривбасу», «Депутати органів місцевого самоврядування», «Координаційна рада «Кривий Ріг – рідне місто», представляла їх інтереси в консультативно – дорадчих органах Криворізького міськвиконкому.

Завжди відзначалась високими морально – етичними якостями, державницькими позиціями, людяністю та Криворізьким характером : «До успіху – через знання та працю!».

Зразкова дружина, мама, бабуся та прабабуся, людина, яка любила життя, віддала себе служінню Дзержинському району, місту Кривий Ріг і Україні».

Висловлюємо щире співчуття рідним, близьким і друзям Ніли Павлівни.

Прощання з Нілою Павлівною, відбудеться 11.01.2023 року j, 11:00 у Православному храмі по вул. Святогеоргієвська ( зупинка транспорту 1 – ша міська лікарня), Металургійний район, Кривий Ріг.

Раніше ми писали про смерть криворізької легенди ФК “Кривбас”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору