Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

З 12 січня діти Кривого Рогу зможуть навчатися офлайн у позашкільних закладах

Для тих дітей, чиї батьки дали згоду на навчання в офлайн-режимі, на наступному тижні, і з середи, 12 січня, буде відновлено освітній процес в очному режимі в закладах позашкільної освіти. При цьому в звичайних школах – гімназіях та ліцеях, навчання поки що буде виключно в онлайн-режимі. Дитячі садочки, в абсолютній більшості яких, на жаль, взагалі немає навіть найпростіших укриттів, також поки не будуть працювати.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Раду оборони міста.

Позашкільна освіта це: Дитячо-юнацькі спортивні школи, Центри дитячої та юнацької творчості, Центри туризму та краєзнавства, Станції юних техніків і натуралістів, Клуби юних моряків і авіаторів.
Також в офлайн режимі розпочнуть працювати мистецькі, музичні та художні школи, а також творчі колективи в Палацах культури.

Офлайн-навчання в закладах позашкільної освіти та культури відбуватиметься виключно для тих дітей, чиї батьки дали на це письмову згоду.

Для безпеки дітей заняття будуть проводитися виключно в приміщеннях закладів, де є укриття. Загальна одночасна кількість у закладі дітей, викладачів, працівників та батьків, які приводять і чекають на дітей, не може перевищувати кількості місць в укритті.

Якщо в закладі немає укриття, то офлайн навчання буде організовано на базі інших закладів, де воно є.

Відповідні графікі занять і місця їх проведення батьки та діти можуть отримати в керівництва своїх закладів і гуртків.

З 22 тис дітей, які навчаються в 40 закладах позашкільної освіти, на офлайн-навчання отримали згоду від батьків лише 3 тис дітей, що складає 14 %. А з майже 9 тис дітей, які відвідують мистецькі, музичні, художні школи та творчі колективи Палаців культури, на режим офлайн-навчання отримали згоду від батьків 5 тис дітей, що складає 56 %.

Як буде працювати система офлайн навчання у позашкільних закладах:

Наприклад, у музичній школі №4 в Металургійному районі є укриття на 200 осіб. Тому в будівлі цій школи буде організовано навчальний процес в режимі офлайн. Одночасно в закладі може перебувати не більше 200 осіб, включаючи і працівників, і дітей, і батьків. Загальна кількість учнів у закладі – 517. На 400 дітей батьки дали дозвіл на офлайн і буде створено відповідний графік, щоб ці діти навчалися очно. Таким чином, інші 117 учнів будуть продовжувати навчатися онлайн.

А в музичній школі №1 у Центрально-Міському районі немає укриття. Там навчається 308 учнів. Для тих 136 дітей, чиї батьки дали дозвіл, офлайн навчання буде в 22-й гімназії, у якій є укриття на 250 місць. Інші діти продовжать навчатися онлайн.

У Дніпропетровській області розшукують 11-річного хлопця, подробиці – тут.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору