Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Криворіжанка шваброю забила до смерті свою свекруху: яке покарання призначив суд

4 грудня 2021 року між 58-річною уродженкою Кривого Рогу та її 80-річною свекрухою виник конфлікт. Під час сварки криворіжанка взяла дерев’яну швабру,та нанесла нею більш ніж 20 ударів по голові та обличчю літньої жінки. Від отриманих множинних травм жінка померла. Пере Новим роком, 29 грудня 2022 року, суд ухвалив вирок і призначив покарання у вигляді 7 років позбавлення волі невістки.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Трагічна подія трапилася у місті Ізяслав Хмельницької області, де підсудна проживала з чоловіком, сином і свекрухою у її будинку.

Обвинувачена зазначила, що вину свою визнає частково і що наміру на вбивство своєї свекрухи у неї не було. Також жінка розповіла, що увечері 4 грудня 2021 року вона прийшла додому, справилася на вулиці по господарству і надалі зайшла у будинок, де стала готувати вечерю. У цей час її свекруха одягнулася у верхній одяг і зібралася йти на вулицю. Оскільки надворі було темно, обвинувачена стала відмовляти її так як баба в силу її віку та стану здоров’я не в повній мірі контролювала свої дії. Свекруха розпочала словесний конфлікт, стала матюкатися і врешті кинула в обвинувачену стілець з металевими ніжками, який потрапив для жінці в ногу. Будучи розсердженою, невістка вхопила швабру та нанесла для потерпілої один чи два удари шваброю по голові збоку, від чого потерпіла впала. Більше вона не пам’ятає, щоб наносила удари

Обвинувачена закрила двері і в спальну кімнату потерпілої в той вечір більше до неї не заходила, оскільки була налякана. Криворіжанка надалі була у кухні і чула, що свекруха ходить по кімнаті, а потім перестав працювати телевізор в кімнаті свекрухи і обвинувачена вирішила, що та лягла спати. Вранці обвинувачена почула як у кімнаті щось гупнуло і коли зайшла туди, то виявила тіло свекруха на підлозі. Після цього близько 8 години ранку вона по телефону викликала «швидку» та зателефонувала до чоловіка, який був на роботі.

Чоловік підсудної посвідчив суду, що вони із дружиною останніми роками стали проживати із матір’ю, яка жила у приватному будинку, через те, що вона хворіла і її потрібно було доглядати. У матері в 2015 році стався інсульт, після чого вона вже не могла належним чином себе обходити. Дружина була ініціатором їх спільного проживання із матір’ю, щоб надавати їй необхідну допомогу, їй було шкода матір. Разом із тим , у матері був складний характер, і вона часто конфліктувала з невісткою, ображала її постійно, створювала нестерпні умови для проживання. Дружина часто жалілася на матір, що та хамить, могла чим-небудь кинути в неї. Мати іноді блудила, тікала з дому, часто падала, від чого на її тілі постійно були синці.

Вранці 5 грудня 2021 року дружина зателефонувала до нього на роботу, про конфлікт нічого не сказала, а близько 8-ї знову зателефонувала і сказала, що мати померла. Чоловік просив суворо не карати дружину, яку він пробачив.

При зовнішньому огляді трупа на поверхнях обох кистів рук наявні численні синці з поверхневими ранами. Наявні синці на поверхні обличчя в ділянці обох очей, підборіддя, щічній ділянці. В ділянці носа, рани в ділянці підборіддя, губи та скроневій ділянці голови, з якої виділяється темно-червона кров. На потилиці виявлені рани. Зламані ребра.

Смерть літньої жінки настала внаслідок внутрішньочерепної травми голови з множинними забійно-рваними ранами голови, множинними синцями та саднами голови та обличчя, що призвело до набряку головного мозку.

З огляду на всі отримані факти, суд визнав уродженку Кривого Рогу, яка проживала в місті Ізяслав Хмельницької області, винною у скоєнні вбивства 80-річної свекрухи. І призначив жінці покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років.

Раніше ми повідомляли, як мешканка Херсонщини нанесла 100 ножових поранень і відрізала статевий орган співмешканцю.

Олена Шевченко

Нагору