Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області дитина обпеклася їжею та потрапила до лікарні

Опіки є другою найбільш поширеною причиною травмування дітей у всьому світі. Щороку в Україні 12 тисяч малюків отримують опіки. Найчастіше маленькі діти отримують опіки гарячими рідинами: чаєм, молоком, водою, супом.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на начальницю Павлоградської станції швидко допомоги Світлану Зайчикову, 22.12.22 року о 13-19 на пульт швидкої допомоги надійшов виклик про те, що дитина 3 років отримала опіки. На виклик виїхала бригада у складі фельдшера та водія.

Приїхавши на місце події, фельдшер з’ясувала, що багатодітна родина зібралася за столом на обід. Поки мати розливала борщ всім дітям, непосидюча найменша дитина, граючись, перекинула тарілку з гарячою їжею. При огляді встановлено що дитина отримала опіки 1-2 ступеню загальною площею до 5 відсотків поверхні живота, стегон та правої гомілки. Постраждалій малечі проведено адекватне знеболення, накладена протиопікова пов’язка. Після цього постраждалу відвезли до лікарні.

Медикиня нагадує, що основною причиною дитячого травматизму і зокрема опіків – є батьківський недогляд. Це ситуація, яку легше запобігти, ніж тривало лікувати.

Раніше Інформатор писав про те, що у п’ятирічної дівчинки з Дніпропетровської області загорілося волосся.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору