Кривий Ріг До сайту

До новорічного столу: готуємо качку по-пекінськи

У Новий рік завжди хочеться чогось новенького та незвичного. У тому числі й на святковому столі. А що може бути більш святковим та незвичним, ніж знаменита на весь світ качка по-пекінськи. Свідчення про приготування смаженої качки в Китаї сягають ще часів Південної та Північної династій (420-589 рр.).

Реклама

І хоча для  аутентичної страви треба мати качку особливої породи, та й процес приготування такий, що займе не одну сторінку, Інформатор пропонує рецепт дещо спрощений, але від того не менш смачний.

Качка по-пекінськи 

Реклама

Продукти

Для медового сиропу

Для подачі

Реклама

Приготування

  1. Змішайте всі інгредієнти для медового сиропу з 1,2 л води. Варіть до кипіння. Зменште вогонь та тушкуйте 20 хвилин.
  2. Промийте качку та покладіть її на решітку, яка встановлена на листі для випікання.
  3. Добре полийте птицю готовим сиропом. Залиште качку на ніч у холодильнику. Її шкірка повинна бути схожа на пергаментний папір.
  4. Розігрійте духовку до 240 градусів. Покладіть качку догори на стійку у формі для запікання. Додайте 150 мл води та запікайте страву 15 хвилин. Зменште температуру до 180 градусів та продовжуйте готувати 1 годину та 10 хвилин.
  5. Відставте качку охолонути на 10 хвилин. Розріжте птицю та викладіть на тарілку.

Подавайте китайську страву із зеленою цибулею та соусом хойсін. Смачного!

Раніше Інформатор писав про те. як приготувати новорічний салат з куркою та апельсинами

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Реклама