Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізькі тероборонівці переобладнують “Максими” для боротьби з “Шахідами”

Доки українські можновладці на самому високому рівні домовляються з західними партнерами про постставку високотехнологічної зброї, криворізькі тероборонівці тут, на місті, створюють зброю хай не таку потужну, але дуже потрібну на фронті. Створюють, як кажуть “під замовлення” й с того, що валяється, як непотріб. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Криворізьку окрему бригаду тероборони, їх бійці з двох, а коли потрібно трьох, далеко не сучасних кулеметів “Максим” роблять досить непоганий апарат для боротьби з “Шахідами”, який, за словами бійця з позивним “Кабан”, добре працює проти піхоти. Розробку скопіювали з не менш “антикварного” кулемета “ДАШ”, креслення станин частину знайшли в інтернеті, частину придумали самі.

Крім того, хлопці перероблюють крупнокаліберні танкові кулемети під ручні і вони теж показали себе не гірше, ніж ті, яки робилися на заводах. Виготовляють навіть “трансформери”, коли на одній базі можна швидко змінити 4-5 видів зброї.

Як каже “Кабан”: “На теперішній день це комусь треба робити, бо ленд-ліз приходить – не приходить, а в нас такого “ленд-лізу” гори лежать та ніхто їм не займається. А вони чудово працюють. Просто за ними треба дивитися, ось і все”.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі роблять міні джипи для потреб ЗСУ

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору