Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Коли будуть вихідні у січні 2023 в Україні

Щоб заздалегідь розпланувати та відокремити робочі будні від вихідних та святкових днів, потрібно знати, коли вихідні дні в січні 2023 в Україні. У перший місяць року українців чекають офіційні вихідні дні, які припадають на суботу та неділю. Додаткові вихідні з нагоди державних свят у січні не передбачені через повномасштабну війну, яку розв’язала росія.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Прозорий офіс соціальних послуг.

Згідно з календарем у січні 2023 року на українців чекають 22 робочих та 9 неробочих днів.

Календарні вихідні дні у грудні припадають на такі числа:
1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29 січня.

Чи будуть додаткові вихідні у січні 2023

На період дії воєнного стану в Україні тимчасово призупинено норму Кодексу законів про працю України, за якою у випадку, коли офіційне свято припадає на вихідний день, відбувається автоматичне перенесення вихідного на наступний будній.

16 листопада Верховна Рада підтримала продовження воєнного стану ще на 90 діб до 19 лютого 2023 року.
На період воєнного стану статтею 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» призупинено дію статті 73 КЗпП щодо визначення святкових і неробочих днів. Отже, перенесення вихідних поки в Україні не передбачено. Всі будні дні є робочими, робота в які оплачується у звичайному порядку.
Скорочені робочі дні у січні 2023 року Україна

Відповідно до частини 1 статті 53 Кодексу законів про працю України напередодні святкових та неробочих днів тривалість роботи працівників скорочується на одну годину як при п’ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні. Проте, на час дії воєнного стану цю норму було скасовано статтею 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Отже, у січні 2023 року в Україні скорочених робочих днів не буде.

Раніше ми повідомляли, чи буде діяти комендантська година у Кривому Розі в Новорічну ніч.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору