Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Що робити, якщо світло вимикають не за графіком: поради енергетиків

В Україні через російські обстріли по енергетичних об’єктах діють графіки відключення світла. Проте трапляються окремі випадки, коли ваша адреса не вказана у графіку, але фактично електроенергію вимикають. Або ж адреса віднесена до однієї з груп, але виключають за графіком іншої групи. 

Що робити  у таких випадках, розповість Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

Як зазначають енергетики Львівобленерго, це пов’язано зі зміною схем електропостачання, ремонтами чи використанням резервних ліній.

За яким графіком у такому випадку орієнтуватися мешканцям

Можна визначити групу відключень за фактичними вимкненнями та наявністю електроенергії за вашою адресою. До прикладу можна взяти графік відключень на четвер, 22 грудня:

  • якщо в цей день у вас з 5:00 до 9:00 та з 17:00 до 21:00 є електроенергія, а з 1:00 до 5:00 та з 13:00 до 17:00 електроенергії немає — це І група графіку відключень;
  • якщо з 1:00 до 5:00 год та з 13:00 до 17:00 є електроенергія, а з 9:00 до 13:00 та 21:00 до 1:00 електроенергії немає — це ІІ група графіку відключень.
  • якщо з 9:00 до 13:00 год та з 21:00 до 1:00 є електроенергія, а з 5:00 до 9:00 та 17:00 до 21:00 електроенергії немає — це ІІІ група графіку відключень.

Ситуація з електроенергією в Україні станом на 22 грудня

В “Укренерго” розповіли, що на ранок 22 грудня зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі. Працюють усі види генерації. До мережі увімкнено ще один з блоків атомних електростанцій, триває набір потужності. Водночас зберігаються певні обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями магістральних мереж систематичними ракетними та безпілотними атаками.

До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень. Найскладніша ситуація залишається у центральному регіоні та у Києві, а також у прифронтових регіонах на сході та півдні країни. Ремонтні роботи тривають цілодобово, але отримані пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні, їх відновлення вимагає значного часу.

Раніше Інформатор писав про те, що 22 грудня у Кривому Розі почали діяти графіки відключення електроенергії.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору