Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Стали відомі масштаби руйнувань, яких завдав ракетний обстріл Кривого Рогу

16 грудня росіяни завдали вже 9-ту хвилю масованих ракетних ударів по Україні. У Кривому Розі зафіксовані “прильоти” 5-ти ракет, зруйнований енергетичний об’єкт. Є влучання у промислове підприємство та пряме влучення в багатоквартирний триповерховий житловий будинок.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Військову адміністрацію Кривого Рогу, внаслідок удару зазнали пошкоджень 43 житлові будинки, 3 школи, 3 дитсадки та 1 лікувальний заклад. Військова адміністрація міста задіяла 13 бригад, які працювали над ліквідацією наслідків. Вони закривали вікна плівкою та OSB. Зараз закрито вже 100% вікон – 668 у квартирах та під’їздах. Тепер комунальники нарізають скло, завтра почнуть склити – спочатку квартири, потім під’їзди. Проводилися інші роботи, у тому числі на дахах. Також були підвезені плівка, тарпаулін та OSB для тих, хто міг закрити вікна самостійно. У дитсадках та школах вікна також вже 100% закриті. У будинку, куди влучила ракета, комунальним службам вдалося у двох уцілілих секціях відновити воду, електроенергію та тепло.

На базі 42-ї школи, вулиця Каштанова 38, відкрито пункт, до якого можуть звернутися потерпілі та написати заяву про видачу будматеріалів та отримання матеріальної допомоги. Час роботи – з 08:00 до 18:00. Пункт працюватиме без вихідних. Прийнято вже 144 заяви. З міського бюджету буде виділено матеріальну допомогу. Для кожної квартири вона буде вирішуватись індивідуально, залежно від завданої шкоди. Постраждалим допомогають,  у тому числі та грошима.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі від потрапляння російської ракети у житловий будинок, померла ще одна людина.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору