Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Загиблі, поранені та руїни замість під’їзду: як криворіжці пережили ракетний удар 16 грудня

16 грудня, ворожа ракета поцілила у триповерхівку у північній частині Кривого Рогу. Там мешкало понад сто людей. Загиблі, поранені та руїни замість під’їзду. До глибокої ночі рятувальники шукали у них місцевих. Їх рідні та близькі не розходилися до останнього. Мешканці сусідніх будинків слідкували за ходом робіт і не вірили, що така жорстокість можлива.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Дніпропетровську обласну державну адміністрацію.

«Ракета поцілила у житловий триповерховий будинок. Маємо чотирьох загиблих, серед яких молоде подружжя і їх півторарічна дитина. Ще 13 постраждалих. Інших централізовано перевезли до пунктів тимчасового перебування. Там є їжа, ліжка, все, що необхідно», – розповів голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Один під’їзд зруйнований вщент. Шестеро людей не могли вибратися зі зруйнованого ворогом житла самотужки. Кого завалило, а хто не міг відчинити двері. Їм допомагали надзвичайники.

«Ускладнювала рятувально-пошукові роботи ймовірність подальшого руйнування. Плити перекриття висіли і могли у будь-який момент обвалитися», – зазначив заступник начальника державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Ігор Карелін.

Дім Івана по сусідству зі зруйнованим. Хлопець якраз стояв неподалік вікна, коли стався вибух. Всі рами у квартирі вилетіли в мить. Підлога була усіяна склом. Від нього й подряпини на руках. Та то дрібниці у порівнянні з горем інших людей, додав Іван.

«Я не встиг зрозуміти, що відбулося. Дивлюся, вікна вже на підлозі. З вулиці доносяться крики та стогін», – пригадує він.

Людмила квапливо збирає найнеобхідніше та найдорожче. З сумками і котом на руках йде з під’їзду, поруч з яким рвонуло. Вона виїжджає, бо оселя без вікон та неабияк побита зсередини. Житиме поки у дітей.

А от пані Ніна мешкає за декілька будинків від дому, по якому влучила ракета. Та поки працювали рятувальники, приходила на місце трагедії. Каже, після того, що відбулося, не може вдома сама.

«Я до смерті перелякалася. Це не передати словами. Дві години взагалі не могла відійти. Пігулок наковталася заспокійливих, бо погано було», – не може стримати хвилювання жінка.

Ворожа ракета поцілила у житловий будинок

Є загиблі та поранені

Руїни замість під’їзду

Шестеро людей не могли вибратися зі зруйнованого житла

Крики, сльози та зруйновані життя

мешканці сусідніх будинків слідкували за ходом робіт

Наслідки ворожої атаки

Раніше ми розповідали, що з’явилося відео з місця влучання російської ракети в будинок у Кривому Розі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору