Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На “АрселорМіттал Кривий Ріг” врятували працівника, у якого мало не стався інсульт

На підприємстві “АрселорМіттал Кривий Ріг” під час обідньої перерви стало погано одному з працівників автоколони. Чоловік розмовляв з колегами і раптово впав. У нього мало не стався інсульт, якби не злагоджені дії колег, фельдшерів і газорятівників.

Історію порятунку розповіли на підприємстві, – пише Інформатор.

“Хлопці часу не втрачали. Підклали під хворого зимові спецові куртки, щоб м’якше та не змерз, та поклали в стабільне бокове положення. Визначили, що він при свідомості, дихає, серце працює, але не може ні говорити, ні ворушитись. Мабуть, тиск стрибнув», – розповідає про дії співробітників начальник автоколони № 3 автотранспортного управління Олександр Ткаченко, який вже викликав фельдшера.

На чергуванні у здоровпункті була фельдшерка Ольга Парака. Вона разом з колегою Наталією Баклановою зі здоровпункту доменного цеху № 2 одразу виїхали на виклик. Також до порятунку були залучені газорятівники газорятувальної служби підприємства.

«З газорятівниками ми часто діємо у тандемі, – розповідає Ольга Парака. – У нас є медикаменти, крапельниці та медичне обладнання, а в них – спеціальне устаткування, наприклад, кисневий апарат, який дуже допоміг нам того дня».

Прибувши на місце фельдшер виявила хворого у свідомості, але стан його був важкий. Навіть очі не рухалися і якісь ніби затуманені. Ситуація загрозлива. Високий тиск, звужені судини, недалеко до інсульту з усіма можливими наслідками.

Далі працювали газорятівники. Вони дістали багатофункціональний прилад, серед функцій якого є інгаляція киснем. Через декілька хвилин з кисневою маскою очі, а далі й тіло хворого почали оживати.

Фельдшери Ольга та Наталя встановили на місці систему-крапельницю, щоб збити тиск. Далі газорятівники допомогли транспортувати хворого до лікарні під маскою з киснем.

Огляд лікарів був оптимістичним – інсульту не виявлено!

Раніше ми розповідали про працівника з Кривого Рогу, якого рятують у Дніпрі після поранення внаслідок ракетної атаки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору