Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні вирує циклон Birgit: якою буде погода у Кривому Розі завтра

Циклони, атмосферні фронти, дощі, навіть зливи, сильний вітер і тут же – непроникний туман. Така погода сьогодні у Кривому Розі. Нажаль, 12 грудня у понеділок кращою вона не вона не буде.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на синоптикиню Наталку Діденко та сайт SINOPIK: “Наш сьогоднішній циклон Birgit завтра вже помчить на північ, проте погода сухішою не стане.
Бо нова компанія атмосферних фронтів організує в Україні 12-го грудня знову мокрий сніг та дощ.
У понеділок в Україні пануватиме волога погода з періодичними опадами…
Де мінуси – там ожеледиця, сильна!
Температура повітря.
З цим дуже строкато й складно, крок туди, крок сюди – і вже “мінус” переходить у “плюс” чи навпаки.
На сході, в більшості центральних областей та на Сумщині, а також у південній частині ще тепло, +3+9, місцями до +9+12 градусів, в Криму до +15 градусів!
Надалі скрізь в Україні похолоднішає.
Туман продовжують блукати, хіба що похолодання обморозить крапельки тумани і вони з дзенькотом впадуть на землю і дадуть хоча б щось побачити за вікном.
Водії! Ці дні дуже складні для руху на дорогах, без особливої потреби не виїжджайте або дуже уважно стежте за прогнозом погоди”.

Що до Кривого Рогу, то 12 грудні у Кривому Розі буде панувати хмарна погода. Уночі йтиме сильний дощ, можливо з дрібним мокрим снігом, який до ранку повинен послабшати. Удень він знову посилиться, проте до вечора повинен припинитися. Температура повітря коливатиметься від + 1 до +12 градусів тепла. Вітер південний, ближче до вечора західний, силою від 1, 5 до 6, 5 метрів на секунду, місцями по області очікуються пориви до 15-20 м/с.

За народними прикметами, 12 грудня відзначається день пам’яті святого Парамона. У народі цей день називався Задуй поли або Засніжи доли, оскільки для цього дня характерні сильні морози та сніг: “З Парамона земля кам’яніє, річка застигає”. Якщо цього дня снігу багато випаде, то бути хурделицям весь тиждень. А якщо сніжинки стали великими, значить відлига буде.

Раніше Інформатор писав про те, якою буде погода у Кривому Розі 11 грудня.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору