Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

70% обпеченого тіла і 12 операцій: як у Дніпрі врятували пораненого бійця

З першого дня війни був мобілізований до лав ЗСУ 23-річний Роман. У важкому бою він потрапив під обстріл. Роман зазнав важких поранень, а вогонь понівечив усе тіло. Опіки близько 70% вразили голову, шию, тіло і кінцівки. Пошкоджена легеня та уражений слух.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на публікацію Департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради. 

Лікарі розуміли, що такі поранення просто не сумісні з життям. Але навіть не думали здаватися. Спочатку потрібно було стабілізувати стан хворого. І вже за декілька днів провели першу операцію. Всього їх було 12.

Операції проводили майже щотижня. І кожен раз хірурги-комбустіологи робили неймовірне. Спочатку довелося видалити мертві тканини, потім залікувати рани та пересадити шкіру.

Роман постійно перебував під пильним наглядом лікарів та в оточені постійної уваги та турботи. Мама хлопця цілодобово чергує у ліжка.

Так минуло декілька місяців і зараз стан хлопця покращується з кожним днем. Материнська любов та професіоналізм лікарів творять дива. Далі Романа очікує тривала реабілітація, але найголовніше вже зроблено.

70% обпеченого тіла і 12 операцій

Бажаємо якнайшвидшого одужання!

Раніше ми розповідали, що волонтери дніпровської лікарні розшукують родину пораненого бійця.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору