Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як виглядає один з Пунктів Незламності Кривого Рогу, який знаходиться у закладі освіти, що там є та як вони працюють

Військовою адміністрацією Кривого Рогу створено вже 45 Пунктів Незламності, які працюють у закладах освіти. Також, Пункти розташовані у відділеннях поліції. Продовжується робота над розширенням їх мережі із залученням бізнесу та інших структур.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міської ради, на базі криворізьких шкіл відкрито відкрили вже 45 пунктів обігріву – Пунктів незламності. Ще 11 Пунктів працюють в міських відділках поліції. Тобто вже 56 Пунктів Незламності у Кривому Розі. Є все необхідне: і генератори, буржуйки. Крім запасу питної та технічної води, є ковдри, гарячий чай, їжа швидкого приготування, медичні аптечки, акумуляторні ліхтарі. Створені куточки для дітей, де вони можуть згаяти час за розмальовками, читанням книг. Не забули й про зони для немовлят, де матусі зможуть нагодувати та перепелинати дитину, є в наявності суміш та різноманітне дитяче харчування.
У більшості Пунктів є укриття, а деякі розташовані в самих укриттях. Там, де укриттів немає, є вказівники як пройти до найближчого сховища.
Кожен Пункт територіально розташований так, щоб мешканцям було зручно дібратися до нього та скористатися усіма можливими послугами.
Пункти функціонують 24/7. У кожному створені бригади по  5-6 осіб. Вони чергують за графіком: день, ніч 48
Кількість Пунктів буде розширюватися у міру комплектації та за потребою. Цей Пункт Незламності обладнаний спальними місцями

Цей Пункт Незламності обладнаний спальними місцями

Дітлахи можуть розважитися розмальовками чи іграшками

Дітлахи можуть розважитися розмальовками чи іграшками

Можна зарядити телефон чи інший гаджет

Можна зарядити телефон чи інший гаджет

Є вода, чай, їжа швидкого приготування

Є вода, чай, їжа швидкого приготування

Електроенергію забезпечують генератори

Електроенергію забезпечують генератори

З 8.00 до 19.00 на кожному пункті чергує поліція. У разі повного блекауту правоохоронці чергуватимуть цілодобово».
Адреси всіх Пунктів Незламності, які розташовані у Кривому Розі у закладах освіти можна переглянути на офіційному сайті міськради: https://kr.gov.ua/ua/news/pg/51222977005032_n/

Крім того, всю інформацію про Пункти Незламності можна переглянути на загальнонаціональному сайті https://nezlamnist.gov.ua (інформація про адреси там оновлюється)
Раніше Інформатор писав про те, у яких закладах освіти Кривого Рогу розташовані Пункти Незламності.

Дізнайтесь головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору