Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Видання “Politiko” визнало володимира путіна “невдахою року”

Рік 2022 добігає до кінця. Як завжди у цей період авторитетні світові ЗМІ підводячи підсумки, називають “самих-самих-самих” зі знаком  “+” чи зі знаком “-“. І якщо журнали “Time” та “Politico” найвпливовішою людиною року назвали Президента України Володимира Зеленського, ти титул “невдахи року” у рубриці “мрійники “Politico” надав президентові росії володимиру путіну. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

Журналісти зазначають, що мрія путіна про “велику росію” навряд чи здійсниться, оскільки його повномасштабне вторгнення в Україну почало зазнавати краху так само швидко, як і почалося. Крім того, рішення про мобілізацію змусило чоловіків призовного віку залишити країну. У той час, як українська армія продовжує чинити тиск.

Диктатор прагне повернути росії статус великої держави, який вона мала за часів Радянського Союзу. Натомість вторгнення понизило його країну до третьорядного статусу, нездатної перемогти противника, якого вона недооцінювала і зневажала.

“Під санкціями Заходу, коли її експорт нафти падає, а її союзники все більше відлякуються від запаху слабкості, росія вдається до фейкових референдумів і брязканням ядерною зброєю, щоб спробувати чинити тиск на Захід”,- пише видання.

Інші в такій ситуації, зазначає видання, відступили б, але впертість путіна означає, що війна швидше за все затягнеться. Для Європи це, як і раніше, означатиме нестримну інфляцію, захмарні ціни на енергоносії, нестачу добрив та нестачу газу, які чинитимуть тиск на економіку та політичну систему.

Цікаво, що за інформацією видання “Wydarzenia.interia”, нещодавно у Празі встановили пам’ятник путіну, який зображує диктора у вигляді гобліна, який тримає газовий кран. Автор пам’ятника Душан Достал розповів, що його робота має назву “Аріман”. Це – демон з перської міфології, який є абсолютним злом. Статуя російського диктатора підіймає руку, демонструючи нацистське вітання. Автор таким чином хотів сказати, що Путін є послідовником нацизму і Гітлера.

Через місяць пам’ятник” збираються продати, а гроші перерахувати ЗСУ.

Пам'ятник путіну у Празі

Пам’ятник путіну у Празі

Раніше інформатор писав про те, що 8 українок потрапили у рейтинг найвпливовіших жінок світу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору