Кривий Ріг До сайту

8 грудня – День мандрівника у часі: що не можна робити

8 грудня, відзначають день мандрівника у часі. У церковному календарі відзначають день пам’яті святого Климента.

Реклама

Інформатор розповість, що не можна робити цього дня.

День мандрівника у часі

Реклама

Якщо дослівно перекладати назву цього свята, то вона звучить, як «День, у який можна прикидатися мандрівником у часі». Свято з’явилося в інтернеті понад 20 років тому завдяки фанатам фантастики. Вони й запропонували оригінальний спосіб святкування – вдавати із себе людей, які прибули з іншого часу.

Ідея такого подорожування здавна бентежила розум людей. Цю тему висвітлювали у своїх творах письменники-фантасти, а режисери знімали видовищні художні стрічки. Вчені теж не залишалися осторонь, а після відкриття загальної теорії Ейнштейна почали працювати над створенням машини, яка б дозволила відправитися у бажаний час.

Але у таких привабливих мандрівках криється велика небезпека, тому що ніхто не може впевнено сказати, чи впливає зміна минулого на події у майбутньому. Великий фантаст Рей Бредбері описав можливість такого результату у творі «І пролунав грім», коли головний герой випадково наступив на метелика, подорожуючи у стародавні часи.

Реклама

День пам’яті святого Климента

Цьому святому моляться про зцілення різних хвороб. Цей день жінки присвячували рукоділлю та вишивці. Працювати сідали біля вікна, оскільки від снігового покриву на вулиці в домі ставало світліше.

У цей день наші предки пропускали сніданок і працювали на голодний шлунок. Згідно з давнім повір’ям, будь-яку важливу справу 8 грудня потрібно робити натщесерце, щоб воно пройшло успішно.

Реклама

У давні часи вважалося, що тварини 8 грудня стають більш агресивними, ніж зазвичай. Люди, які жили близько до лісу, намагалися сьогодні не виходити з дому, щоб не зустріти вовків.

Що не можна робити 

  1. У цей день не можна ображати і злити тварин, а також дражнити собак.
  2. Сьогодні не варто різати домашню птицю.
  3. Не можна пити з срібного посуду сьогодні.
  4. Невдалий день для весілля і вінчання.

Прикмети погоди 

Реклама

Іменини: Олександр, Клементій, Віктор, Петро, Василь, Іларіон, Іван, Кузьма, Климент, Павло, Микола, Семен, Фива, Серафім, Ярослав, Катерина.

Раніше ми розповідали, які зміни в оформленні лікарняних відбудуться у 2023 році.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок