Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі виникли проблеми з постачанням води та електрики: чому

Під час масованого ракетного обстрілу військами рф території України “прильотів” по Кривому Рогу не зафіксовано. Проте у місті виникли проблеми з постачанням води та електрики. Це пов’язане з руйнуванням об’єктів енергетичної інфраструктури в інших регіонах країни.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Військову адміністрацію Кривого Рога, під час денної ракетної атаки на нашу країну прильотів по Кривому Рогу не було. Проте без електропостачання залишилося кілька міст та областей по всій країні і в цій ситуації енергетики змушені були застосувати екстрені відключення. У тому числі й у нашому місті. Системи взаємопов’язані, і це неминучі наслідки.
Зокрема без електроенергії залишився Центрально-Міський район. Було введено в дію план робіт за повної відсутності електроенергії. Водопостачання, загалом, було втримано на генераторах, крім Макулана. Туди на генераторах докачати воду не можна і тому туди організували підвезення води цистернами. Адреси пунктів можна переглянути на сайті, у Фейсбуці та Телеграм-каналі «Міськводоканалу».

– Малі котельні також запущені у роботу на генераторах. Під час мінусової температури на вулиці дуже важливо, щоб вони працювали. Лікарні також переведені на роботу на генераторах, там є і вода, і світло. Всі хворі також будуть забезпечені гарячим харчуванням.

– Загалом у Кривому Розі ситуація контролюється Військовою адміністрацією міста. Усі служби та комунальні підприємства працюють. Наразі складно спрогнозувати точний час, коли енергетики будуть подавати світло на відключені мікрорайони. Це залежить не від нас і навіть не від нашої області, а від ситуації загалом у країні. При цьому важливо розуміти, що спочатку електроенергія подаватиметься на критично важливу інфраструктуру – насосні, котельні, лікарні тощо. Тому, як завжди, необхідно зберігати витримку та спокій. Там, де зараз світло є, про всяк випадок, потрібно зарядити пауербанки, телефони, ліхтарики, зробити запаси води.

Раніше Інформатор писав про те, що графіки стабілізаційних відключень у Кривому Розі не діють.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору