Голубці – дуже популярна українська страва. Але клопоту з ними не оберешся. Не у кожної господині є це час.
Замість голубців Інформатор пропонує приготувати надзвичайний капустяний пиріг без муки.
Капустяний пиріг без муки
Продукти
- качан капусти невеликий;
- фарш 400 г;
- цибуля, 3 шт;
- рис, 100 г;
- сіль, перець, спеції;
- томатний сік та олія по 2 ст.л.
Приготування
Трохи відварюємо капусту: відокремте листя або відваріть цілком, поступово, у міру м’якості листя, відокремлюючи їх від качана.
Жорсткі жили в середині листів, зрізайте гострим ножем.
Цибулю подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера і змішуємо з фаршем, солимо і перчимо, вводимо інші спеції до смаку.
Додаємо відварений і остиглий рис, вимішуємо масу до однорідності.
Розкладаємо на столі харчову плівку і на неї кладемо капустяне листя.
Кладемо начинку і звертаємо пиріг, загортаючи листя щільно, щоб оболонка не порвалася. Можна допомагати плівкою.
Кладемо пиріг на фольгу, скроплюємо олією і змащуємо томатним соком.
Закриваємо фольгою і випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин.
Прибираємо фольгу. Змащуємо томатним соком ще раз і допікаємо до рум’яності 10 хвилин.
Ріжемо порційними шматочками й подаємо з різними гарнірами: картоплею запеченим або пюре, макаронами.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати сирні коржі до сніданку.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Альона Свірідова