Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Смачно, дешево, незвично: готуємо капустяний пиріг без муки

Голубці – дуже популярна українська страва. Але клопоту з ними не оберешся. Не у кожної господині є це час.

Замість голубців Інформатор пропонує приготувати надзвичайний капустяний пиріг без муки.

Капустяний пиріг без муки

Продукти

  • качан капусти невеликий;
  • фарш 400 г;
  • цибуля, 3 шт;
  • рис, 100 г;
  • сіль, перець, спеції;
  • томатний сік та олія по 2 ст.л.

Приготування

Трохи відварюємо капусту: відокремте листя або відваріть цілком, поступово, у міру м’якості листя, відокремлюючи їх від качана.

Жорсткі жили в середині листів, зрізайте гострим ножем.

Цибулю подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера і змішуємо з фаршем, солимо і перчимо, вводимо інші спеції до смаку.

Додаємо відварений і остиглий рис, вимішуємо масу до однорідності.

Розкладаємо на столі харчову плівку і на неї кладемо капустяне листя.

Кладемо начинку і звертаємо пиріг, загортаючи листя щільно, щоб оболонка не порвалася. Можна допомагати плівкою.

Кладемо пиріг на фольгу, скроплюємо олією і змащуємо томатним соком.

Закриваємо фольгою і випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин.

Прибираємо фольгу. Змащуємо томатним соком ще раз і допікаємо до рум’яності 10 хвилин.

Ріжемо порційними шматочками й подаємо з різними гарнірами: картоплею запеченим або пюре, макаронами.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати сирні коржі до сніданку.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору