Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Що відзначають 4 грудня в Україні та світі: прикмети та заборони

4 грудня 2022 року неділя. У світі відзначають одразу декілька дуже милих неофіційних свят та одне дуже важливе церковне.

Інформатор розповість про декілька з них.

Щорічно 4 грудня у всьому світі відзначають чудове й душевне свято – Міжнародний день обіймів. Наукою доведено, щоб бути щасливою, людина повинна обніматися не менше десяти разів за день. Отримане душевне тепло гріє, підіймає настрій і навіть лікує.

Згідно з традицією свята, дружньо обійматись можна навіть з незнайомими людьми! Саме в цей день хлопці та дівчата обіймалися без будь-якого інтимного підґрунтя. Згідно своєрідного «повір’я», під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом. Існує і «наукове» обґрунтування корисності обіймів: доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують рівень гемоглобіну в крові, а також іншого гормону – окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей.

Ще 4 грудня відзначають День замовлення подарунків і написання листів Святому Миколаю та Санта Клаусу. Він присвячений всім, хто вірить в цього чарівника і з нетерпінням чекає свято – Новий рік.

Зазвичай саме 4 грудня в багатьох країнах світу поштамти починають надавати послуги з відправлення листів Санта Клаусу, або відкриваються спеціальні поштові установи, де всі діти і їх батьки можуть відправити листа з побажанням довгоочікуваного подарунка, які обов’язково будуть доставлені сивочолому чудотворцеві. Але ми впевнені, що цьогоріч всі українські діти та їх батьки напишуть лише одне бажання – щоб в Україні настав мир, та додому з фронту повернулися батьки, браття та всі рідні та близькі люди.

Щорічно 4 грудня святкують велике релігійне свято – Введення у храм Пресвятої Богородиці. Батьки Діви Марії, праведні Іоаким і Анна, молячись про закінчення неплодства, дали обітницю, якщо народиться дитя, присвятити його на служіння Богу. Коли Пресвятій Діві виповнилося три роки, святі батьки вирішили виконати свою обіцянку. Зібравши родичів і близьких, одягнувши Пречисту Марію в найкращий одяг, зі співом священних пісень, із запаленими свічками в руках привели її до Єрусалимського храму, що знаходиться в трьох днях шляху від Назарета.

Що не можна робити 4 грудня

  • На Введення в жодному разі не можна займатися важкою фізичною працею, а також шити, прибирати та прати.
  • Не варто 4 грудня думати про погане, лаятися, засуджувати людей, сваритися, вживати поганы слова.
  • Не можна сьогодні вінчатись у церкві, надто голосно веселитися та сміятися.
  • Не рекомендується цього дня давати гроші в борг.

Народні прикмети

  • На Введення мороз і сонце – до хорошого врожаю хліба наступного року.
  • Кінь сьогодні лягає на землю і не хоче вставати – чекайте на снігопад.
  • Якщо 4 грудня холодно, то зима буде морозною та сніговою, а якщо сонячно, то зима буде теплою.
  • Лютий мороз цього дня провіщає посушливе і жарке літо.

Іменини святкують: Варвара, Марія, Фелікс

Про те, що відзначають 3 грудня, Інформатор писав раніше.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору