Кривий Ріг До сайту

Смачні пончики: простий рецепт удома

Домашню випічку люблять без винятку всі: від дорослих до малих. Хіба ж хтось зможе встояти від смачних пончиків, які можна приготувати самостійно, не витративши великої кількості часу.

Реклама

Кількість продуктів розраховано для приготування 4 порцій пончиків – Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Рецепт приготування:

Насамперед необхідно просіяти пшеничне борошно у глибоку миску і додати у неї дріжджі.

Далі необхідно нагріти молоко і додати у борошно, разом з сіллю, цукром, вершковим маслом і яєчним жовтком. Тісто бажано замішувати міксером, оскільки руками його можна зробити занадто твердим.

Реклама

Після того як тісто буде готове, необхідно перекласти його у глибокий чистий посуд і ретельно накрити харчовою плівкою. Тісто потрібно залишити у теплому місці на годину-півтори.

Як правильно смажити пончики

Після того як тісто підніметься, його необхідно перекласти на чистий стіл і поділити на 8 рівних частин. Бажано після цього ще залишити шматки тіста хвилин на 15, щоб вони наситилися киснем і припинили липнути до рук. Далі необхідно у кожній кульці зробити отвір, щоб вийшли форми пончиків на кожній.

Реклама

Далі необхідно взяти глибоку сковороду і розігріти у ній олію. Потім треба викласти пончики у олію і зробити середній вогонь, щоб олія кипіла мінімально. Пончики потрібно перевертати, коли одна сторона стане коричневого рум’яного кольору, і повторити те ж саме з іншою стороною.

Раніше ми розповідали, як приготувати печінкові млинці з начинкою.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Реклама

Євгенія Глубінок