Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Тіло в мотлох, а серце тихо б’ється: у Дніпрі рятують пораненого моряка

Хлопець Віталій вчився в Одесі, в ліцеї морського транспорту. Збирався підкорювати море. Але війна зруйнувала всі плани і відправила юнака в реанімацію, де він був між життям і смертю. На щастя, лікарі Дніпровської лікарні повернули хлопця до життя.

Історію порятунку життя моряка розповів гендиректор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко, – передає Інформатор.

“Кулі та відламки розрізали його життя на “до” і “після”… Віталій мріяв про великі всесвітні подорожі. Війна розбила його юнацькі мрії та поламала плани”, – розповідає медик.

Віталій провів десятки днів у реанімації Мечникова. Намагання лікарів, бажання хлопця жити і говорити зробили свою справу.

“Втративши нирку, зберіг віру в життя та в майбутнє. Хлопцю в цьому допомагає медсестра Марина, їй 40, вона виховує сина 14 років. Віталій за цей час став навіть більше ніж син. Вона віддає йому все в робочий та неробочий час. І життя Віталія знову набуло сенсу. Медсестра Марина завжди поруч, допомагаючи їсти, пити та вставати”, – каже Сергій Риженко.

Віталій вже почав писати листи, говорити телефоном. Попри важке поранення, розбиті мрії, він не став озлобленим та злим і вірить в перемогу.

Раніше ми розповідали, як лікарі Дніпропетровщини витягли “з того світу” чоловіка, який постраждав від атаки дроном-камікадзе.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Олена Шевченко

Нагору