Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Який вибрати акумулятор для системи живлення за ресурсом його експлуатації

Українці готуються до тотального блекауту і шукають варіанти живлення у своїх квартирах. Серед багатьох порад обирають, перш за все, доступні й безпечні варіанти. Наприклад, з використанням автомобільного акумулятора та інвертора у разі відключення електроенергії. Що це за варіант і як вибрати для нього акумулятор?

Про це розповість Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та конструктора з Дніпра Ігора Кочета.

Варіант з автомобільним акумулятором рекомендують, як найреальніший засіб системи живлення у період відключення електроенергії в мережі. Отже, беремо автомобільний акумулятор, плюс інвертор (перетворювач струму з 12 на 220 вольт), плюс зарядний пристрій для акумулятора. Кажуть, що така система дає світло протягом 3-5 годин і більш того – можна дивитися телевізор, живити роутер та таке інше.

Але за думкою конструктора з Дніпра Ігора Кочета, класичний автомобільний акумулятор – це найдешевший, але і найгірший варіант. Кращим варіантом, за його словами, є свинцеві тягові акумулятори, гелеві. Ще краще придбати це залізо-фосфатні акумулятори й літієво-полімерні акумулятори. Але вони й коштують дорожче. Тому, якщо бюджет дозволяє, Кочет рекомендує купувати більш сучасні моделі акумуляторів. Наприклад, літієві акумулятори  – вони швидше можуть заряджатися і більш стабільні по параметрах.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області відбуваються екстрені відключення світла

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору