Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Енергодарі окупанти прибрали всі підручники з історії України: що відбувається на окупованих територіях

Росіяни намагаються знищити все, що нагадує про славетну історію та культури України й русіфіцировати населення. Для цього в Енергодарі вони вилучили всі підручники з історії України, аби потім їх знищити.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та Центр протидії дезінформації, у Запорізькій області ворог продовжує насаджувати місцевим свою вигадану культуру, водночас намагаючись знищувати нашу. Це стосується також і нашої історії – відповідні підручники вилучили з усіх шкіл та інших установ. Плани прості – знищити їх, бо росіяни впевнені, що це допоможе відгородити місцевих від справжньої історії.

У Каховському районі Херсонської області росіяни значно посили фільтраційні заходи. Це пов’язують з нещодавнім влученням по їхнім позиціям. Водночас, у самій Каховці вороги активно мінують об’єкти інфраструктури та знищують вежі мобільного зв’язку.

16-го листопада в Маріуполі місцеві почули декілька вибухів. Частина з них відбулася через розмінування. Проте, рашисти активно запевняють, наче це були обстріли з боку ЗСУ.

У Луганській області місцеві окупанти видали так званий «реєстр маневрового житлового фонду». Місцевим надали перелік квартир, які ворог збирається привласнити. Якщо хтось не хоче, аби їхнє житло відібрали під вигаданими приводами, то потрібно пройти спеціальну процедуру, для якої потрібна особиста присутність.

Рашисти вдаються до всіх можливих методів переконання, залякування та обмеження населення. Так, першим ділом на тимчасово захоплених територіях ворог починає активно розповсюджувати свою пропаганду. Усе для того, аби брехати населенню про неіснуючі злочини ЗСУ, що їх покинули, і тільки «рассєя» їх «асвабадіт». Водночас, усіх незгодних оперативно викрадають, катують або просто вбивають.

На деокупованих територіях знайдено чимало доказів того, наскільки далекі російські війська від поняття «людина». Ці звірі не заслуговують ні на що, окрім смерті, за всі заподіяні тортури, звірства та вбивства. Катувальні, масові поховання, сміття, руїни та тіла загиблих – це сліди того, що там побував «руzzкій мір».

Раніше Інформатор писав про те, що у звільненому Херсоні знайшли ще одну російську катівню.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору