Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Києво-Печерській Лаврі під час богослужіння прославляли “руський мір”: коментар Священника Захарія

12 листопада, в одному з храмів Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» під час богослужіння звучали тези пропагандистського характеру, що вихваляють «руській мір».

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на управління СБ України у Дніпропетровській області.

Намісник Києво-Печерської Лаври Павло повідомив, що священника Захарія, під час богослужіння якого звучала пісня “Дзвін пливе, пливе над Росією”, відсторонено від богослужінь. У своєму відеозверненні він пояснив, що ця пісня не була молебнем і що УПЦ молиться за Україну та мир.

Служба безпеки розпочала кримінальне провадження. Слідство здійснюється за ч.1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників. Наразі усі матеріали скеровані для проведення відповідних експертиз.

«Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на «пробудження матушкі-русі», мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», – заявив керівник СБУ Василь Малюк.

Раніше ми розповідали, як зрадник коригував удари по Нікополю і шпигував за HIMARS.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору