Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області діти безоплатно лікуються найдорожчими ліками у світі

У Дніпропетровській області ще троє дітей із діагнозом спінальна м’язова атрофія, розпочали лікування. Вони отримали перші чотири дози необхідного препарату. Його вартість обчислюється у сотнях тисячах доларів. Та для цієї малечі ліки надали безоплатно. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської ОВА.

Ця рідкісна хвороба супроводжується відсутністю рухомої активності та може повністю скувати людину, призвести до неможливості ковтати та зупинки дихання.

Як зазначила  начальниця відділу департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Наталія Шмалько: “Від спінальної м’язової атрофії є три препарати. Цьогоріч Міністерство охорони здоров’я надало нам один з них. 18 флаконів «Spinraza». Цього вистачить на річний курс для трьох дітей. Це гуманітарна допомога від виробника

Хто з маленьких пацієнтів отримає життєво-необхідні ін’єкції, вирішувала спеціальна комісія. Враховували стан дітей та наявність показань до введення препарату.

У цілому у Дніпропетровській області спинальну м’язову атрофію діагностували у 22 дітей. Лікування отримує 16 з них. Зокрема, й за кордоном та рахунком гуманітарної допомоги. 

Раніше Інформатор писав про те, як під час війни отримати ліки безкоштовно або з незначною доплатою.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Фото: Інформатор Дніпро

Альона Свірідова

Нагору