Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Засекречена українська розробка “морський дрон – Херсон”: для чого він потрібен

11 листопада, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оголосив збір коштів на морські дрони, які можуть атакувати російські кораблі. Вартість одного такого безпілотника – 10 мільйонів гривень. За дві години було зібрано коштів на перший дрон. Його вирішили назвати – “Херсон”.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Михайла Федорова.

Кожну пʼяту ракету росія запускає з кораблів. Важливо максимально захистити українські міста та акваторії від обстрілів. Тому збираємо кошти на 100 морських дронів українського виробництва. Вони можуть суттєво змінити ситуацію в акваторії Чорного моря. Маленькі та швидкі, дрони здатні успішно атакувати російські кораблі вартістю сотні мільйонів доларів.

Подібні безпілотники вже показали себе в бухті Севастополя, вразивши флагман російського флоту «Адмірал Макаров». Після цього росія втратила беззаперечну перевагу на воді.

Це унікальна і засекречена українська розробка. У вартість входить: дрон, оснащений системою автопілотування, відеопідсистемами, в тому числі нічного бачення, спеціальним зв’язком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною. А також — наземна автономна станція управління, система транспортування і зберігання, центр обробки даних і декілька особливих сюрпризів для наших ворогів.

Задонатити можна через офіційну платформу запроваджену президентом Зеленським UNITED24. 

Раніше ми розповідали, як ЗСУ звільнили багатостраждальний Херсон.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору