Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українці обрали ескіз різдвяної поштової марки

Українці обрали ескіз поштової марки, яку “Укрпошта” випустить до Різдва та Нового року.  Переможцем серед 5 представлених на фінальне голосування ескізів став малюнок “Їх розділила війна”.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на сайт “Укрпошти“, авторка ескіза-переможця – Михайлова Валерія з Миколаєва. Валерія навчається в 11 класі, малюванням почала захоплюватися з самого дитинства. За словами дівчини, для неї це завжди було улюбленою розвагою. Серйозно вивчати та заглиблюватися в художнє ремесло Валерія почала близько трьох років тому.

На ескізі зображені хлопець та дівчина.  Дівчина зустрічає свято на самоті, хлопець – на полі бою. Подумки вони поруч і кожен мріє про зустріч після Перемоги. За цей ескіз віддали свої голоси понад 15,5 тис українців.

Друге місце, набравши 12 180 тис голосів, посів ескіз «Колядники і український воїн», заслуженого художника України Олександра Охапкіна, який працює в галузі іконопису.

Третє місце з кількістю 9 442 голоси отримав ескіз № 3 «Щастя – це бути разом», автором якого є Ірина Бабенко з Кривого Рогу.

Як прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський: “Випуск різдвяної поштової марки є традиційним в Укрпошті, тому ми продовжуємо цей добрий звичай, аби подарувати українцям святкову атмосферу. Цього року вкрай важливо підтримати зв’язок з рідними, з тими, хто зараз далеко, з тими, хто на фронті. Укрпошта докладе максимум зусиль, щоб кожен адресат своєчасно отримав лист, подарунок, посилку. Адже в різдвяні та новорічні свята по-особливому хочеться відчувати зв’язок з близькими та вірити в дива”.

Раніше Інформатор писав про те, що “Укрпошта” випускає поштову марку “Кримський міст на біс!”

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору