Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як будуть їздити потяги УЗ, якщо не буде електроенергії

Енергомережа країни ще досі не може відновити повноцінну роботу після терористичних атак загарбників. Однак українці продовжують працювати навіть за умов відключення світла. Як працюватиме без електроенергії Укрзалізниця? 

Про це розповість Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та голову правління Укрзалізниці Олександра Камишина.

Як повідомив Олександр Камишин, в Укрзалізниці мають план “Б”. За відсутності електроенергії, Укрзалізниця може перейти на парові локомотиви.

“Коли росіяни обстрілюють нашу енергетичну інфраструктуру, ми переходимо на дизельні локомотиви та продовжуємо бігти. У нас завжди є “план Б” – поділився Камишін.

6 листопада очільник Укрзалізниці перевірив, як працюють дизельні локомотиви. І навіть проїхався на одному з таких. У своєму Twitter  Камишін зазначив, що поїздка видалася непростою, оскільки доводилося лагодити все “на ходу”, однак потяги їдуть, а це головне.

Як курсують потяги під час війни

Попри обстріли окупантами, “Укрзалізниця” не скасувала жодного рейса, можливі лише затримки. Швидкість потяга нині становить 140км/год. На шляху прямування кожного рейса аналізують безпекову ситуацію. На випадок влучань по електропідстанціях є резервні теплотяги й низка резервних маршрутів. Для пасажирів облаштовані пункти ночівлі та харчування.

Пасажирам, які не встигли на рейс, бо очікували на закінчення повітряної тривоги в укриттях, пропонують інший потяг. В “УЗ” радять скористатися тим же квитком для поїздки наступним потягом того ж напрямку.

До речі, з 3 листопада, у деокуповане місто Куп’янськ у Харківській області вирушив перший рейс рейкового автобуса з Харкова. 95% дороги таким способом долається поїздом, а остання миля від зупинної платформи Осинове до Куп’янська — безплатним маршрутними автобусами місцевої громади. У такий спосіб 60 тисяч людей отримали змогу надійного сполучення.

А ще “Укрзалізниця” трохи змінили розклад поїздів Інтерсіті+, відновила сполучення з Краматорськом та запустила потяги для евакуації з окупованого Криму.

Раніше Інформатор писав про те, що Укрзалізниця опублікувала оновлений графік руху поїздів через Дніпропетровську область.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору