Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

1-річна дівчинка перекинула на себе кружку з окропом у Дніпропетровській області

1-річна дівчинка отримала важкі опіки, перекинувши на себе кружку з окропом. Нещасний випадок стався у Новомосковську в Дніпропетровській області. Дівчинка отримала серйозні термічний опіки передньої поверхні шиї, грудної клітки, обох рук. Постраждало більше 22% поверхні шкіри дитини.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на директора обласного центра катастроф Радія Шевченко.

“Як тільки дитина починає ходити, вона пізнає світ власними відчуттями. Її притягує все, до чого дотягнеться маленька ручка. Діти ще не в змозі оцінити загрозу, яку несе їм гаряча рідина, поверхня приладу, електрика, полум’я. Це завдання дорослих, що оточують дітей – подбати про їх безпеку”, – нагадує медик.

По прибуттю на місце виклику фельдшери своєчасно надали якісну медичну допомогу постраждалій дитині, знеболили наркотичним анальгетиком і зробили асептичні пов’язки на опікову частини тіла. Постраждала дівчинка у супроводі батьків була госпіталізована до лікарні Дніпра.

“Дитячий травматизм, зокрема опіки, легше запобігти, ніж тривало лікувати та переживати страждання разом з дітьми”, – застерігає Радій Шевченко.

Раніше ми розповідали, як рятували з палаючого балкону 6-річного хлопчика.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору