Кривий Ріг До сайту

Рецепт осінньої страви: готуємо запечений гарбузовий паштет

Гарбуз можна сміло назвати королем осені, адже саме у цю пору року він придатний до вживання. Існує безліч рецептів з гарбузом: від солоних страв і до солодких рецептів. Він зваблює своїм ніжним і водночас пряним смаком.

Реклама

Інформатор сьогодні розкаже, як приготувати запечений гарбузовий паштет. Його можна подавати як закуску або повноцінну страву.

Інгредієнти:

Реклама

Гарбуз – 500 г

Бекон – 100 г

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Реклама

Яйця – 2 шт.

Копчена паприка – 2 г

Мускатний горіх мелений – 2 г

Реклама

Сіль – за смаком

Перець чорний мелений – за смаком

Олія соняшникова – 20 мл

Реклама

Рецепт:

Гарбуз очистіть від шкірки і насіння та наріжте кубиками. Форму застеліть пергаментом і викладіть у неї шматочки гарбуза, посоліть і запікайте 30 хвилин при температурі 180°C. Потім дайте охолонути.

Цибулю очистіть і подрібніть. Бекон наріжте кубиками. Нагрійте сковороду з олією і спасеруйте цибулю до м’якості. Додайте кубики бекону і смажте, помішуючи, 5-7 хвилин.

З’єднайте шматочки гарбуза, цибулю з беконом, яйця, паприку, мускатний горіх і збийте блендером до однорідності.

Викладіть у підготовлену форму, накрийте фольгою і запікайте 30 хвилин при температурі 180°C. Зніміть фольгу і печіть ще 10 хвилин.

Дайте страві охолонути, а потім подавайте до столу. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати безе вдома.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок