Гарбуз можна сміло назвати королем осені, адже саме у цю пору року він придатний до вживання. Існує безліч рецептів з гарбузом: від солоних страв і до солодких рецептів. Він зваблює своїм ніжним і водночас пряним смаком.
Інформатор сьогодні розкаже, як приготувати запечений гарбузовий паштет. Його можна подавати як закуску або повноцінну страву.
Інгредієнти:
Гарбуз – 500 г
Бекон – 100 г
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Яйця – 2 шт.
Копчена паприка – 2 г
Мускатний горіх мелений – 2 г
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Олія соняшникова – 20 мл
Рецепт:
Гарбуз очистіть від шкірки і насіння та наріжте кубиками. Форму застеліть пергаментом і викладіть у неї шматочки гарбуза, посоліть і запікайте 30 хвилин при температурі 180°C. Потім дайте охолонути.
Цибулю очистіть і подрібніть. Бекон наріжте кубиками. Нагрійте сковороду з олією і спасеруйте цибулю до м’якості. Додайте кубики бекону і смажте, помішуючи, 5-7 хвилин.
З’єднайте шматочки гарбуза, цибулю з беконом, яйця, паприку, мускатний горіх і збийте блендером до однорідності.
Викладіть у підготовлену форму, накрийте фольгою і запікайте 30 хвилин при температурі 180°C. Зніміть фольгу і печіть ще 10 хвилин.
Дайте страві охолонути, а потім подавайте до столу. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати безе вдома.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок