Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Не “Мівіною” єдиною: як приготувати кашу без газу та електроенергії

Можлива відсутність газу та електроенергії примушує українців задуматися над тим як приготувати їжу без звичних благ цивілізації. І тут на допомогу приходять каші, і не швидкого приготування, а звичайні каші з круп, які завжди можна знайти на кожній кухні.

Інформатор розповість, як це зробити.

Каші, для яких потрібен окріп

Закип’ятити літр окропу можна на спиртівці, на так званій “окопній свічці” чи навіть у себе на балконі, розвівши невеличке багаття у металевій каструлі. А далі залишається тільки залити окропом крупу та добре укутати ємність ковдрою. Ячна готується 2-3 години; пшоняна – годину (майте на увазі, що під час приготування пшоно дуже збільшується); пшенична – близько години;  булгур (підійде лише дрібний або середній булгур) – близько 40 хвилин.

Добре готувати каші у термосі. Одна година кипіння на плиті — це 4-5 годин настоювання в термосі.

Каші, для яких потрібна холодна вода.

Але навіть коли окропу немає, кашу можна приготувати на молоці, кефірі чи холодній воді. Правда часу на це знадобиться набагато більше.

Щоб поснідати гречаною кашею, її потрібно залити молоком чи кефіром та залишити на ніч. Перлова настоюється майже добу.

Для кускуса достатньо настоятися 10 хвилин в окропі чи пів години у холодній воді.

Каша вівсяна у холодній воді готується близько години, а у гарячій – наполовину менше.

Манну кашу треба залити на холодним молоком та настояти 20 хвилин.

Під час приготування у крупу можна додати сушені овочі, фрукти, спеції. Буде дуже смачно

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати суп у термосі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору