Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні два дні не застосовувалися стабілізаційні відключення електроенергії: з чим це пов’язане

29 та 30 жовтня в Україні Диспетчерський центр «Укренерго» не надавав операторам систем розподілу обсягів для аварійних відключень електропостачання споживачів. Це стало можливим тому, що українці стали економити та менше споживати електроенергії.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на “Укренерго”.

Необхідності в обмеженні споживачів не виникло через те, що вранці 30 жовтня українці спожили на 2,6% менше електроенергії, ніж вчора 29 жовтня, а верхня крапка ранкового піка була пізніше, що також уповільнило зростання споживання.

В суботу ввечері ми також побачили, що українці заощадливо поставилися до споживання електроенергії. Зокрема, в години пікового навантаження споживання в Києві знизилось на 6,2%, в Київській області на 3,3%. Також, зменшилося споживання в Черкаській – на 17,8% , в Харківській – на 7,0%, Чернігівській – на 5,9%.

Укренерго попереджає, що попереду вечір неділі, під час якого є ризик виникнення необхідності застосування обмежень. Тому українців просять, готуючись до нього, не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів і за можливості перенести користування пральними машинами, бойлерами та обігрівачами на ніч, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області скаcували аварійні відключення електроенергії, але режим суворої економії триває

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору