Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як в Україні за допомогою мобільного додатку збили російську ракету

Мобільний додаток “єППО” вперше допоміг збити російську ракету. Про ворожу ціль повідомили українці. Наші зенітники за кілька секунд отримали дані та знищили “Калібр” на Півдні України. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Крилата ракета летіла на малій висоті, однак її вчасно помітили пильні громадяни і сповістили військових. Про це повідомив один із розробників Геннадій Сульдін. Система спрацювала саме так, як мріяли в травні на початку розробки додатка. До речі, “єППО” замислювався саме як засіб відстеження низьколітаючих дозвукових крилатих ракет, перш за все “Калібрів”. Загроза типу “Shahed” (іранські дрони – камікадзе, – ред.) з’явилася набагато пізніше.

“Пані та панове, для ППО великою цінністю є дані з сільської місцевості про ракети і дрони орків. Вони найчастіше йдуть по низинах в малонаселених районах. Тому велике прохання до вас, допоможіть своїм близьким, родичам, сусідам та знайомим встановити додаток “єППО”. Це можливість врятувати життя людей”, – наголосив Сульдін.

Як виглядає додаток

Раніше ми розповідали, що стало відоме ім’я 25-річної вагітної дівчини, яка заживо згоріла в автівці внаслідок ракетного удару по Дніпру.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору