Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

В криворізькій маршрутці виникла бійка через українську мову

Справжній мовний скандал стався у маршрутці Кривого Рогу. Одному з пасажирів не сподобалось, що дві жіночки, які сиділи позаду нього тихенько розмовляли між собою про буденні справи українською мовою.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пост у Facebook депутата Криворізької міської ради Наталії Шишки.

За словами Шишки, вранці 23 жовтня вона з подругою сіли у 223-ю маршрутку на кільці 44-го кварталу та тихо говорили поміж собою про буденні речі.

Далі сталося щось незрозуміле. Як пише депутатка: “Аж раптом оце тєло (на фото) почало висловлювати невдоволення тим, що чує у себе за спиною… українську мову. Чесно, в реальному житті я зіткнулась з таким вперше. Коли ми поцікавились, у чому, власне, проблема, тєло сказало, що ми оскорбляєм єго слух своєй украінской мовой, і послало нас на х…
Це обурило не тільки нас, а і інших пасажирів маршрутки, які не могли змовчати. Переважна більшість із них висловлювалась не на користь тєла з “ніжним” слухом, а один молодий чоловік навіть заїхав йому ногою по яйцях. Через бійку в салоні водій пригрозив викликати поліцію. Але після того, як всі сіли на свої місця, дискусія не вщухла…

“Ето всьо політіка. Но політіка ето одно, а простой народ – другоє”, – заключило тєло, яке ще порозказувало, що воно поліглот і взагалі поляк, при цьому, з його слів, народилось у Кривому Розі.
“Так почалось все з того, що тобі, простому народу, оскверняла слух мова спілкування іншого простого народу, ” – нагадали йому. На що тєло почало незграбно і без краплі щирості вибачатися і заявило, що воно теж за Україну, но по-другому!
– Ах ти ж, колаборант! – на цих словах маршрутка знову опинилась за крок до бійки, бо осторонь уже не міг стояти інший чоловік, який від початку конфлікту сидів мовчки. Але “тєло” швидко рушило на вихід.
Мені досі не віриться, що це все було насправді”.
Коментувати дану ситуацію Інформатор вважає зайвим. Нехай це роблять читачі.

Раніше Інформатор писав про те, що ПЦУ дозволила своїм парафіянам відзначати Різдво та проводити богослужіння 25 грудня.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору