У воєнний час завжди треба мати у запасі їжу, яку не треба готувати. Ситний паштет, який можна просто намазати на хліб і який довго можна зберігати у банках навіть вдома, саме такий.
Інформатор пропонує приготувати паштет з бекону.
Продукти
2,5 кг бекону;
-500 г свинини;
-500 г цибулі;
-500 г моркви;
-80 г сухої овочевої суміші;
– сіль, чорний мелений перець — за смаком.
Приготування
- Бекон і свинину нарізати шматочками. Пропустити їх через м’ясорубку.
- Моркву наріжте шматочками та пропустіть через м’ясорубку. За бажанням можна натерти на дрібну тертку.
- Цибулю наріжте шматочками та пропустіть через м’ясорубку. За бажанням можна нарізати кубиками.
- Помістіть всі підготовлені інгредієнти у велику миску. Додайте суміш підсушених овочів, сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре перемішайте або руками, або ложкою, або за допомогою міксера.
- Візьміть ложку отриманого складу та обсмажте на сковороді. Спробуй це. Так ви зрозумієте, чи потрібно ще додавати сіль і чорний мелений перець.
- Отриманий паштет перекласти в добре вимиті й просушені банки. Відразу ж закрийте їх стерилізованими кришками, щільно закрутивши.
- Поставте банки у високу широку каструлю з дном, вистеленим чистою тканиною. Залийте їх холодною або теплою водою.
- Стерилізуйте майбутні банки 2 години з моменту закипання води, на маленькому вогні, під кришкою.
- Вийміть їх з води та переверніть догори дном на 3 години. Потім помістіть їх кришками вгору і дайте їм охолонути до кімнатної температури. Поставте їх у холодильник на 2-3 години.
- Отримані банки прибрати в місце зберігання.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати енергетичні батончики.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Альона Свірідова