Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Про запас: готуємо паштет з бекону в банках

У воєнний час завжди треба мати у запасі їжу, яку не треба готувати. Ситний паштет, який можна просто намазати на хліб  і який довго можна зберігати у банках навіть вдома, саме такий.

Інформатор пропонує приготувати паштет з бекону.

Продукти

2,5 кг бекону;

-500 г свинини;

-500 г цибулі;

-500 г моркви;

-80 г сухої овочевої суміші;

– сіль, чорний мелений перець — за смаком.

Приготування

  • Бекон і свинину нарізати шматочками. Пропустити їх через м’ясорубку.
  • Моркву наріжте шматочками та пропустіть через м’ясорубку. За бажанням можна натерти на дрібну тертку.
  • Цибулю наріжте шматочками та пропустіть через м’ясорубку. За бажанням можна нарізати кубиками.
  • Помістіть всі підготовлені інгредієнти у велику миску. Додайте суміш підсушених овочів, сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре перемішайте або руками, або ложкою, або за допомогою міксера.
  • Візьміть ложку отриманого складу та обсмажте на сковороді. Спробуй це. Так ви зрозумієте, чи потрібно ще додавати сіль і чорний мелений перець.
  • Отриманий паштет перекласти в добре вимиті й просушені банки. Відразу ж закрийте їх стерилізованими кришками, щільно закрутивши.
  • Поставте банки у високу широку каструлю з дном, вистеленим чистою тканиною. Залийте їх холодною або теплою водою.
  • Стерилізуйте майбутні банки 2 години з моменту закипання води, на маленькому вогні, під кришкою.
  • Вийміть їх з води та переверніть догори дном на 3 години. Потім помістіть їх кришками вгору і дайте їм охолонути до кімнатної температури. Поставте їх у холодильник на 2-3 години.
  • Отримані банки прибрати в місце зберігання.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати енергетичні батончики.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору